Hierontainfo

  • Käytäthän koiran tarpeilla ennen kehonhuollon varattua aikaa ja sen jälkeen.
    Esimerkiksi 10-60 minuuttia ennen aloitusta on hyvä hetki käyttää koira tarpeilla.
  • Koira saa ulkoilla normaalisti ennen hierontaa, mutta noin kaksi tuntia ennen varattua aikaa on syytä välttää raskasta tai kovatempoista liikuntaa.
  • Hierontapäivä on hyvä ajoittaa siten, että hieronnan jälkeen voi viettää 2-3 päivää ilman raskaita tai vauhdikkaita treenejä kuten agilityä, koirajuoksua tms.
  • Sinun ei tarvitse jännittää koirasi hieronnan aikaista käytöstä eikä koiran tarvitse osata mitään erityistaitoja.
  • Jos sinua itseäsi jännittää koiran hieronta tai tiedät koirasi saattavan olla altis käyttämään hampaitaan, koirasi on arka tai joiltain osin pelokas, kerrothan tästä etukäteen niin osaamme yhdessä toimia turvallisesti ja koiran edun mukaisesti.
  • HUOM! Mikäli koira on ollut anestesiassa, esimerkiksi hammasoperaation tai leikkauksen vuoksi, voidaan hieronta suorittaa aikaisintaan kahden viikon kuluttua anestesiasta.

Huom!

Ilmoitathan ehdottomasti etukäteen, mikäli koirallasi on kutinaa, nuhaa, se yskii, aivastelee tai kärsii ripulista. Tällöin on syytä siirtää aikaa, sillä vain tervettä koiraa voidaan käsitellä.

On tärkeää, ettei Sasupan vahingossa tartuta muiden koiria, jonka vuoksi jokaisella omistajalla on vastuu kertoa Sasupanille koiransa mahdollisista oireista.

On hyvä tiedostaa, että koiran lihaksiston ollessa laaja-alaisesti jumissa tai paikallisesti hyvin jumiutunut, ei yhdellä hoitokerralla saavuteta tavoitetilaa.
Kaikki voitava koiran tilanteen parantamiseksi pyritään kuitenkin tekemään joka kerta.